Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

"Αντρικά" περιοδικά


η γενίκευση των ηλιθίων

Όλοι γνωρίζουμε λίγο-πολύ τι περιέχει ένα γυναικείο περιοδικό, όλοι έχουμε σπαταλήσει μερικά λεπτά από τη ζωή μας ακούγοντας την "δικιά μας", να μας διαβάζει κάποια από αυτά τα ηλίθια τεστάκια σε φάση "είναι ο άντρας της ζωής σου;", "τι τύπος γυναίκας είσαι;", "πόσο σε θέλει το αγόρι σου;", ή άρθρα, όπως, "πως θα κάνεις το σεξ πιο πικάντικο", αλλά και σεξουαλικές παπατζοιστορίες πάνω σε πολυτελέστατα σκάφη ή στην τουαλέτα κάποιου ακριβού εστιατορίου. Αυτό που δεν φανταζόμουν και σίγουρα αγνοούν οι περισσότεροι άνδρες, που σέβονται τον εαυτό τους, είναι πως υπάρχουν και τα αντίστοιχα ανδρικά περιοδικά, με συμβουλές, τεστάκια και άλλες τέτοιες γενικευμένες πουτσοκλανιάρικες συμβουλές.

Το κορυφαίο που διάβασα και μου έκανε εντύπωση ήταν συμβουλές για το πως θα την πέσεις σε μια γυναίκα. Πραγματικά, οι συμβουλές του Λάζαρου από το "είσαι το ταίρι μου", ήταν σοφίσματα μπροστά στις άπειρες μαλακίες που προτίνουν τα ανδρικά περιοδικά. 

-Αν θες να φανείς ευαίσθητος, αλλά ταυτόχρονια χιουμορίστας πες της "γειά σου, είμαι λίγο ντροπαλός, αλλά μου αρέσεις πολύ και δεν μπορούσα να μη σου μιλήσω".

Μισό λεπτό πάω να πιω λίγο νερό γιατί λιγώθηκα και επιστρέφω. Τώρα, είμαστε σοβαροί!; Κλείσε το περιοδικό και ψάξε να βρεις τον συντάκτη, γιατί σου λέω με σιγουριά πως έχει βαλθεί να σε καταστρέψει. Ατάκα σαν και αυτή είναι κλασική και ιδανική για να φας μια πανηγυρική χυλόπιτα. Θέλει να μειώσει τον ανταγωνισμό, για να μείνουν όλες για πάρτη του; Δεν ξέρω... Πάντως με αυτή την ατάκα μόνο συνωμοσιολογικά σενάρια μπορεί να σκαρφιστεί το μυαλό μου για να δικιολογήσει μια τόσο άθλια συμβουλή. Βέβαια, και αυτό υποκειμενικό είναι, γιατί αν την πέσεις σε καμία αμοιβάδα σε κανένα ξεπεσμένο κωλόμπαρο μπορεί να δακρύσει και από συγκίνηση... Αν πάντως πας σε κοπέλα με IQ με θετικό πρόσιμο, τότε είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα φας άκυρο.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Πες ρε αδελφέ πως η ατάκα κουτσά-στραβά λέγεται. Δε νομίζετε πως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που παίζουν ρόλο στην επιτυχία ενός πεσίματος; Παραδείγματος χάρη η εξωτερική εμφάνιση, το timing, ο τρόπους που την πλησιάζεις. Δηλαδή, είναι τόσο ψαγμένος και σοφός ο συντάκτης του περιοδικού, που άπαξ και ξεστομίσεις την φράση του, θα έχεις τέτοια επιτυχία λες και -έχεις πέσει μικρός στο καζάνι με το axe αλά Οβελίξ του έρωτα-; Δηλαδή, το ενδεχόμενο να υπάρχουν διαφορετικές κοπέλες, με διαφορετική προσωπικότητα και διαφορετικά γούστα δεν παίζει; Όλες στο ίδιο τσουβάλι; Που αποσκοπεί και πως είναι τόσο βέβαιο πως αυτή η γενίκευση θα οδηγήσει σε επιτυχία; Θα υπήρχε μια λογική αν γινόταν μια στοιχειώδη έρευνα, για το τι αρέσει στις περισσότερες γυναίκες, που παρεμπιπτόντως τυχαίνει να έχουν και μυαλό αμοιβάδας, και να βγουν στάνταρ κλισέ, που στατιστικώς έχουν επιτυχία και να δημοσιευθούν. Όχι όμως να πάρουμε και για σοφίσματα τις παπαριές που γράφει ένας σπυριάρης συντάκτης ανδρικού περιοδικού για να βγάλει το χαρτζιλίκι του! Γιατί, δηλαδή, οι δικές του παπαριές να είναι καλύτερες από τις δικές μου, που τουλάχιστον ξέρω πως γίνονται στα πλαίσια της καφρίλας και δεν με ενδιαφέρει και αν αποτύχουν. Τι είχα και τι έχασα;!

Φυσικά, στα ανδρικά περιοδικά γαμάει και η επιλογή της θεματολογίας, όπου και εκεί φυσικά, η γενίκευση είναι αυτή που κυριαρχεί! Τι αρέσει στους άνδρες; Ποδόσφαιρο, γυμναστική, γκόμενες, ποτά, αυτοκίνητα και μηχανές. Τέλος! Όλο το περιοδικό είναι γεμάτο με παπαριλίκια για το πως θα γίνεις "Τούμπανο", πως -άκουσον άκουσον- θα παίξεις καλύτερο ποδόσφαιρο, ή το ακόμα πιο εξωφρενικό πως θα αυξήσεις τα εκατοστά στο πουλί σου. Όνειρα θερινής νυκτός δηλαδή... Τούμπανο θα γίνεις με γυμναστική και κρεατίνες, ποδόσφαιρο άπαξ και δεν ξέρεις δεν θα μάθεις ποτέ και το πουλί σου θα μείνει μέχρι να ψοφήσεις στα ίδια εκατοστά. Ύστερα, κωλοφτιαγμένα αυτοκίνητα: πως θα αυξήσετε τις επιδόσεις τους και γενικότερα τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την προέκταση του πουλιού σας. Ηλίθια θέματα γενικευμένα και φτιαγμένα για ανασφαλείς άνδρες δηλαδή...

Έτσι επιβιώνει μια τεράστια βιομηχανία, που δεν πουλάει παρά αέρα κοπανιστό σε ανασφαλείς ανθρώπους, που δεν έχουν πρόβλημα να βάζουν την διαφορετικότητα τους σε γενικευμένα πλαίσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου