Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο Τζάμπας ζει και είναι στο νοσοκομείο.

Κάθε φορά που πήγαινα σε μπαράκια, σκεφτόμουν πως δεν υπάρχει περίπτωση πελάτης να πει στους υπεύθυνους του μαγαζιού, "πως δεν θα πληρώσω, επειδή δεν πήρα απόδειξη" και να βγει αρτιμελής από την πόρτα. Ύστερα, είδα την περίπτωση του 20χρονου από την Κομοτινή, που ενώ κατάφερε να βγει από την πόρτα, τελικά δεν την γλίτωσε και άρπαξε κάτι ψιλές στην πορεία. Ο τζάμπας, λοιπόν, ζει και είναι στο νοσοκομείο με μερικούς μώλωπες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τέσσερεις πιτσιρικάδες βγαίνουν να διασκεδάσουν. Μπαίνουν σε ένα μαγαζί, επειδή έχει προσφορές και αποφασίζουν να παραγγείλουν σφηνάκια. Ο τελικός λογαριασμός είναι 8 ευρώ! Για τέσσερα άτομα... Μη μου πείτε πως δεν σας μυρίζει τζαμπατζίλίκι... όλοι έχουμε υπάρξει 20 χρονών, όλοι τα έχουμε κάνει, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει "ρίχνω πιστολιά"! Αλλά ρε καημένε έλληνα τζαμπατζή, αφού πας να το κάνεις, κάντο σωστά. Με πρόφαση, ότι δεν σου έφεραν απόδειξη, εφαρμόζεις τον ηλίθιο νόμο με τις αποδείξεις, παραβιάζοντας έναν άλλον νόμο, αυτόν της κλοπής και περνάς την πόρτα της εξόδου. Μη μου το παίζεις νομοταγής ευρωπαίος! Βάλε το ένα πόδι στον έναν ώμο, το άλλο στον άλλον και ΤΡΕΧΑ! Δεν έχεις ξανά ακούσει για κάτι φουσκωτούς τυπάκους, που η δουλειά τους είναι να
προστατεύουν αυτά τα μαγαζιά; Ξέχνα νόμους, πολιτισμούς και μαλακίες και ΤΡΕΧΑ!

Τώρα που έκανες την επανάσταση σου βρίσκεσαι στο κρεβάτι του πόνου για... "8ευρώ ρε γύφτοι"! Θα σε βλέπουν τα στελέχη της κυβερνήσεως και το μαργαριτάρι μας ο κ. Στουρνάρας και θα χουν πεθάνει στο γέλιο: "Ρε, ρε αυτός το πίστεψε, δεν πλήρωσε και έφυγε περπατώντας σαν κύριος..." και δώστου τα γέλια!

Τα περισσότερα μαγαζιά αδυνατούν να κόβουν όλες τις αποδείξεις για τον απλούστατο λόγο, πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλους τους επιχειρηματίες ως φοροφυγάδες και επιβάλλει εξοντωτικές φορολογήσεις. Οπότε η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να πιάσει τους φοροφυγάδες, ωθεί ακόμη και αυτούς που πιθανώς να μην ήταν φοροφυγάδες στην φοροδιαφυγή και ωθεί και εσένα τον μικρό και ανυποψίαστο τζαμπατζή να βγάλεις το φίδι από την τρύπα, με την πρόφαση πως είσαι ευσυνείδητος πολίτης. Αρχίδια τούμπανα!  Ένα πιονάκι είσαι που εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση για να πετύχει τον σκοπό της: να πιέσει τους καταστηματάρχες να κόβουν αποδείξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου