Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Το άλλοθι ενός φασίστα

Με αφορμή το ναζιστικό ή αρχαιοελληνικό χαιρετισμό κατά άλλους του ποδοσφαιριστή της Άεκ Γιώργου Κατίδη αποφάσισα και γω να καταθέσω το κράξιμο μου για το γεγονός.
Μια ολόκληρη κοινωνία σταμάτησε να ασχολείται με την οικονομική κρίση ή την επικείμενη καταστροφή της Κύπρου και είπε να τα βάλει με έναν ακόμη βλάκα ποδοσφαιριστή. Αφορμή να γράψω για το θέμα ήταν ο χαιρετισμός ενός ακόμη βλάκα ποδοσφαιριστή, ως ένδειξη συμπαράστασης στον Γιώργο Κατίδη, του Σπύρου Σουγλέρη (ή Σουργέλη), ο οποίος φυσικά είπε την γνωστή μαλακία πως ο χαιρετισμός δεν ήταν ναζιστικός, αλλά... αρχαιοελληνικός! Τότε συνειδητοποιείς, πως κάτω από κάποιες συνθήκες, κυρίως όταν η πολιτεία δεν μπορεί να την περιορίσει, η ανθρώπινη βλακεία μπορεί να γίνει πραγματικά επικίνδυνη.

Ο ποδοσφαιριστής της Άεκ, έστω και αργά, κατάλαβε πως είναι μονοκύτταρος οργανισμός και βρήκε χίλιες δυο ηλίθιες δικαιολογίες να αραδιάσει στο twitter για να σώσει την καριέρα του και την τιμή της φανέλας της Άεκ των προσφύγων: 
«Με το χέρι υψωμένο αφιέρωνα τον γκολ στον Παυλή» (ο οποίος, αν κρίνω από την κατεύθυνση του χεριού, μάλλον ήταν κρεμασμένος από τον προβολέα του ΟΑΚΑ), «Με το χέρι υψωμένο ήθελα να ξεσηκώσω τον κόσμο» (αν κρίνω από την ανακοίνωση της Original το κατάφερες μια χαρά) και άλλες τέτοιες μπουρδολογίες. Εμμέσως πλην σαφώς ο Κατίδης παραδεχόταν πως έχει μυαλό αμοιβάδας και ζητούσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο να τον απαλλάξουμε λόγω βλακείας. Τα φασιστάκια, όμως, την είχαν πάρει την χαρά τους και έτρεξαν να σταθούν στο πλευρό του, χώνοντας τον έλληνα ποδοσφαιριστή πιο βαθιά στον λάκκο που έσκαψε. «Η Χρυσή Αυγή είναι στο πλευρό του Γιώργου Κατίδη» (η υποψία του Έλληνα-Χίτλερ, όπως δημοσίευε η Bild, ήταν πλέον και με την σφραγίδα των υμνητών του Χίτλερ).

Οι περισσότεροι, όταν τους έλεγες «μα έτσι χαιρετούσαν οι Ναζί, που κατακρεούργησαν τον Ελληνικό λαό», έπαιρναν το ψαγμένο ύφος της αμοιβάδας και σου απαντούσαν με τον ίδιο τρόπο που δικαιολόγησε ο Σπύρος Σουγλέρης τον ναζιστικό πανηγυρισμό-συμπαράσταση προς τον Κατίδη,
«ρε ανιστόρητε, έτσι χαιρετούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες»! Ναι κύριε μαλάκα! Μπορεί έτσι να χαιρετούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες, πριν από χιλιάδες χρόνια, αλλά στο πρόσφατο παρελθόν, κάτι παραπάνω από μισό αιώνα, έτσι χαιρετούσαν οι φασίστες! Ξέρεις, αυτοί που προσπάθησαν να αφανίσουνε ολόκληρους λαούς σε στρατόπεδα συγκεντρώσεων και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την σφαγή του Δίστομου και άλλα ωραία πράγματα. Δεν θα κάτσω εγώ να ψάξω αν εσύ είσαι οπαδός της αρχαίας Ελλάδας ή του φασισμού. Είσαι φασίστας! Επίσης, σε περιοδικά της αγαπημένης σου οργάνωσης, της Χ.Α υπάρχουν άρθρα υπέρ του ναζισμού και του Αδόλφου Χίτλερ, που προσπάθησαν να χαντακωθούν και διαψεύστηκαν έντονα με την είσοδο της οργάνωσης στη Βουλή. Βλέπεις στον κοινοβουλευτισμό δεν χωρούσε το προφίλ του φασίστα και ένα πιο μετριοπαθές ύφος θα ήταν πιο φιλικό προς το ψεύτικο προσωπείο που ήθελε να δημιουργήσει ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του, ξέρεις, του «καλού Χριστιανού» ή του «φιλάνθρωπου Χρυσαυτίτη». Ε, λοιπόν τις ίδιες μαλακίες περί αρχαίας Ελλάδας μας έλεγαν και αυτοί για να βγάλουν την ρετσινιά του φασίστα! Εκτός αυτού, με τον ίδιο τρόπο χαιρετούν οι περισσότερες φασιστικές-ναζιστικές οργανώσεις του κόσμου και δεν νομίζω πως το κάνουν για να τιμήσουν τους αρχαίους Έλληνες... οπότε ξέχνα την μαλακία σου περί αρχαιοελληνικού χαιρετισμού.


Δεν θα ενστερνιστώ όλες αυτές τις μετριοπαθείς απόψεις πως ο Κατίδης και ο κάθε Κατίδης είναι ένα ανόητο παιδί που δεν ήξερε. Ας μάθαινε! Όλοι οι νέοι οφείλουν να ξέρουν τι σημαίνει αυτός ο χαιρετισμός, οπότε από μένα δεν απαλλάσσεται για κανένα λόγο, εκτός αν μου φέρει χαρτί από γιατρό νοητικής υστέρησης. Χαιρετάς αλά Κατίδης; Τρως ισόβια από όλες τις εθνικές ομάδες και τα μυαλά στα κάγκελα, γιατί εκτός από βλάκας είσαι και φασίστας και στα αρχίδια μου αν και καλά δεν ήξερες τι σήμαινε ο χαιρετισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου